PriMaten deli | ekologiskt grottkök och kaffe – restaurang och butik i Uppsala

Veckomeny

Lunchmeny v. 38

Mån
Kyckling steak med currymajonnäs
Grönsaksgratäng (Alsike grönt) med prästost och feta
Äggröra på krav-ägg

Tis
Dragen nattstekt picnicbog med smörbakad vitkål från Alsike
Rostad rotselleri med morotspuré
Kimchibakade krav-ägg

Ons
Laxkebab med citronmarinerad rödlök och chili/yogurtsdressing
Bakade Alsikegrönsaker
Frittata med tomat och parmesan

Tors
Fetaostfyllda nötfärsbiffar (Uppsala Naturbete) med rostad tomatsås
Höstig grönsaksgryta med svamp och äpple
Omelett på krav-ägg

Fre
Fiskgryta med räkor, melon, curry, saffran, paprika och rött råris
Pulled jackfrukt med salsa
Huevos rancheros, ägg bakade i tomat

Lunchbuffé v. 22

Måndagens buffé
Stekt kycklinglårfilé med honung/ingefära, serveras med örtaioli
Blomkålspaneng med råris
Crèmebakade KRAV-ägg

Gröna fat, sallader, egen kimchi, såser, röror och eget surdegsbröd

Tisdagens buffé
Sydfransk fiskgryta med torsk, räkor, sej, fänkål, tomat, dill och vitt vin. Med aioli
Parmesanbakad rotselleri med pesto
Äggröra med soltorkad tomat

Gröna fat, sallader, egen kimchi, såser, röror och eget surdegsbröd

Onsdagens buffé
”Pljeskavica”, nötfärsbiffar på kött från Uppsala Naturbete, med lök, paprikasalsa och gräddfil
Rostad aubergine med miso och krassesallad
Omelett med oliver och spenat

Gröna fat, sallader, egen kimchi, såser, röror och eget surdegsbröd

Torsdagens buffé
Pulled pork med cole slaw
Halloumipizza med rödbetor

Gröna fat, sallader, egen kimchi, såser, röror och eget surdegsbröd

Fredagens buffé
Asiatiska kycklingfärsbiffar med miso, shoyu och rostad pak choy
Linsplättar med spenat

Gröna fat, sallader, egen kimchi, såser, röror och eget surdegsbröd

Lunchbuffé v. 21

Måndagens buffé
Asiatiska kycklingfärsbiffar med miso och chili, koriandermajo, gotländsk sparris, pak choy-sallad, rostad ostronskivling, gröna fat med det bästa säsongen erbjuder, kimchi, såser och röror

Tisdagsdagens buffé
Lammfärsragu (Uppsala Naturbete) med tomat, rosmarin och zucchini, blomkålsfalafel, sötpotatiscrème, gröna fat, egen kimchi, såser, röror och eget nybakat surdegsbröd

Onsdagens buffé
Laxkebab med mynta, lök och tomat, rostad portabello med het pesto rosso, äggröra, gröna fat, egen kimchi, såser, röror och eget nybakat surdegsbröd

Torsdagens buffé
Helgrillad Bosarpkyckling/urbenat kycklinglår, zucchinigratäng med mozzarella, ägg, gröna fat, egen kimchi, såser, röror och eget nybakat surdegsbröd

Fredagens buffé
Mörbakad fläsksida med salvia, oliver och fänkål, rödbetsburgare med fetaostcreme, gröna fat, egen kimchi, såser, röror och eget nybakat surdegsbröd

Lunchmeny v. 20

Måndag
Laxkebab med persiljeyoghurt
Morotsbiffar med syrlig rödbetscréme
KRAV-äggröra med parmesan

Tisdag
Kyckling med jalapenomajonnäs & rostad spetskål
Grön currygryta med sötpotatis & fånkål. Serveras med råris
Omelett på KRAV-ägg och prästost

Onsdag, Vårbuffé 
Chili- och dillbakad laxfilé, gravlax, gotländsk sparris, ägg, marinerad kyckling, gröna fat med det bästa säsongen erbjuder, kimchi, såser och röror

Torsdag, Vårbuffé 
Lime- och chilimarinerad torsk, svarta bönburgare, salsa verde, avokado, ägg, gröna fat med det bästa säsongen erbjuder, kimchi, såser och röror

Fredag, Vårbuffé
Nattstekt karré, ramslöksbearnaise, vikentomater med mozzarella, ägg, gröna fat med det bästa säsongen erbjuder, kimchi, såser och röror

image_print