PriMaten deli | ekologiskt grottkök och kaffe – restaurang och butik i Uppsala

Om PriMaten

På PriMaten deli har vi som mission att tillgängliggöra mat som i alla avseenden är god. Njutning för alla sinnen, närande energi som våra kroppar förstår och förväntar sig. Med det menar vi mat som är lagad från grunden utan konstgjorda tillsatser och smakförstärkare, med rena och så lite processade råvaror som möjligt. Av den anledningen är vår mat helt fri från raffinerade livsmedel som socker och vetemjöl. Detta är grunden i vår matfilosofi och den passar för alla som gör medvetna val kring vad de äter. Både paleo-folk, LCHF:are, raw-food:are, träningsfantaster, miljömedvetna och de som vill äta schysst mat utan särskild anledning känner sig hemma hos oss.

Läs om den vetenskapliga grunden till vår filosofi här»

Giftfritt – lokalt – säsong

Att välja råvaror och leverantörer med omsorg är en självklar del av vår filosofi. Giftfritt, lokalt, säsongsbetonat, så mycket det går, är vårt måtto.

Bestäm själv hur mycket du vill äta och betala
Syftet med PriMaten-konceptet är att bidra både till friskare människor och miljö. Som ett led i detta bestämmer du själv hur mycket du vill äta och betala när du väljer Dagens hos oss. Du tar så mycket mat du vill ha på din tallrik som sedan vägs i kassan där du betalar efter vikt. Rättvisare för både mage och plånbok och mindre svinn bättre för miljön. Läs mer om vår restaurang och lunchbuffé här»

PriMaten har funnits sedan våren 2012 då lunchrestaurangen öppnade i det gamla stallet i Science Park i Uppsala. Butiken i SVAVA-gallerian öppnade ett år senare hösten 2013. Grundare av PriMaten är Lars Fahlén som fortfarande driver verksamheten tillsammans med 20-talet medarbetare.